Er du av de som ikke er så glad i fisk, eller er du av de som elsker fisk. Uansett så skal du her få en fantastisk god oppskrift på torsk.
Mannen min er av de som ikke liker, men denne skryter han av!!
TORSK MED NØTTELOKK
Til 2 personer bruker jeg
1 pakke gourmet torsk fra Findus. Du kan selvfølgelig bruke annen torskefilet.
2 ss oliven
gressløk, helst frisk
finrevet skall av halv sitron
35 gr. pinjekjerner
salt
pepper
Legger fisken i ildfast form, og krydrer med salt og pepper.
Bland olje, gressløk, sitronskall, og pinjekjerner i en liten bolle.
Legg dette over fisken.
Stek i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. Se om fisken flaker seg.
SØTPOTETSTAPPE
1/2 normalstørrelse søtpotet
3 poteter
1/2 chili
salt
pepper
Litt smør
1 1/2 ts creme fraîche
Skrell og del potet og søtpotet i terninger. Rens og finhakk chili. Putt alt i kjele og kok til potetene er myke.
Tilsett smør og kjør glatt med stavmikser. Tilsett creme fraîche, salt og pepper og rør dette forsiktig inn.
SOYASMØR
100 gr smør
1/2 chili
1 stor charlott løk
1 hvitløksfedd
1 1/2 ss balsamico eddik
2 ss soyasaus
1 ss persille, tørket går fint
Smelt smøret i en kjele og la putre til det begynner å bli litt brunt. Klarne under veis.
Når smøret har begynt å få farge, tilsett finhakket chili og charlott løk, persille balsamico eddik og soyasaus. La putre videre til maten skal serveres.
Jeg serverte dette med aspargesbønner til i dag, men er også kjempegodt med brokkolini til 😀