TORSK MED NØTTELOKK OG SØTPOTETSTAPPE

Er du av de som ikke er så glad i fisk, eller er du av de som elsker fisk. Uansett så skal du her få en fantastisk god oppskrift på torsk.
Mannen min er av de som ikke liker, men denne skryter han av!!

 

TORSK MED NØTTELOKK

Til 2 personer bruker jeg

1 pakke gourmet torsk fra Findus. Du kan selvfølgelig bruke annen torskefilet.
2 ss oliven

gressløk, helst frisk

finrevet skall av halv sitron

35 gr. pinjekjerner

salt

pepper

Legger fisken i ildfast form, og krydrer med salt og pepper.
Bland olje, gressløk, sitronskall, og pinjekjerner i en liten bolle.
Legg dette over fisken.
Stek i forvarmet ovn på 200 grader i ca 15 minutter. Se om fisken flaker seg.

 

SØTPOTETSTAPPE

1/2 normalstørrelse søtpotet

3 poteter

1/2 chili

salt

pepper

Litt smør

1 1/2 ts creme fraîche

Skrell og del potet og søtpotet i terninger. Rens og finhakk chili. Putt alt i kjele og kok til potetene er myke.
Tilsett smør og kjør glatt med stavmikser. Tilsett creme fraîche, salt og pepper og rør dette forsiktig inn.

SOYASMØR

100 gr smør

1/2 chili

1 stor charlott løk

1 hvitløksfedd

1 1/2 ss balsamico eddik

2 ss soyasaus

1 ss persille, tørket går fint

Smelt smøret i en kjele og la putre til det begynner å bli litt brunt. Klarne under veis.
Når smøret har begynt å få farge, tilsett finhakket  chili og charlott løk, persille balsamico eddik og soyasaus. La putre videre til maten skal serveres.

Jeg serverte dette med aspargesbønner til i dag, men er også kjempegodt med brokkolini til 😀

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg