Denne kaken er alltid med på kakebordet hos oss. Både til jul, bursdager og fester. I dag har jeg bakt den i dobbelt porsjon til et 40 år’s lag.
En bonus med denne kaken er jo og at den er glutenfri.
Har også hørt mange ulike navn på den, men suksessterte er vel det de fleste kjenner. Blir også kalt gul kake, påskekake, nøttekake med gult fyll… Uansett er det en kake de fleste har smakt, og det finnes mange ulike utgaver. Jeg har prøvd og smakt utallige, men for meg er denne både enkel og den beste.
SUKSESSTERTE
250 gr mandler
250 gr melis
4 eggehviter
Pisk eggehvitene helt stive.
Mal mandlene heter det, jeg kjører de bare i en foodprosessor, eller sånn blender med kniver, funker gull. Pass bare på at det ikke er store biter. Går og fint og kjøpe ferdig malte mandler.
Bland forsiktig melis og mandler i eggehvitene. Bruker slikkepott og bare «skjærer» det inn.
Når alt er godt blandet, ha røra over i en smurt rund form, 24 cm.
Stekes på 150 grader i 60 minutter.
Avkjøles i formen
GUL KREM
200 gr meierismør
6 eggeplommer
150 gr sukker
1,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Ha alt utenom meierismør i en kjele. Kok opp under omrøring, ikke ha varmen på full guffe for da svir det seg bare.
Kok videre under omrøring. Ta av plata når det tykner litt.
Rør inn romtemperert meierismør. Avkjøl litt.
Helles over kakebunnen når den er avkjølt. Oppbevares i formen til servering.
Kaken kan fint fryses og taes frem 4 timer før servering.
Strø gjerne over hakket kokesjokolade som pynt.
En sikker vinner på festbordet 🙂 så kan den også fryses 🙂
Ja nydelig kake 😀