SUKSESSTERTE


Denne kaken er alltid med på kakebordet hos oss. Både til jul, bursdager og fester. I dag har jeg bakt den i dobbelt porsjon til et 40 år’s lag.
En bonus med denne kaken er jo og at den er glutenfri.

Har også hørt mange ulike navn på den, men suksessterte er vel det de fleste kjenner. Blir også kalt gul kake, påskekake, nøttekake med gult fyll… Uansett er det en kake de fleste har smakt, og det finnes mange ulike utgaver. Jeg har prøvd og smakt utallige, men for meg er denne både enkel og den beste.

SUKSESSTERTE

250 gr mandler

250 gr melis

4 eggehviter

Pisk eggehvitene helt stive.
Mal mandlene heter det, jeg kjører de bare i en foodprosessor, eller sånn blender med kniver, funker gull. Pass bare på at det ikke er store biter. Går og fint og kjøpe ferdig malte mandler.

Bland forsiktig melis og mandler i eggehvitene. Bruker slikkepott og bare «skjærer» det inn.
Når alt er godt blandet, ha røra over i en smurt rund form, 24 cm.

Stekes på 150 grader i 60 minutter.

Avkjøles i formen

 

GUL KREM

200 gr meierismør

6 eggeplommer

150 gr sukker

1,5 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

 

Ha alt utenom meierismør i en kjele. Kok opp under omrøring, ikke ha varmen på full guffe for da svir det seg bare.
Kok videre under omrøring. Ta av plata når det tykner litt.
Rør inn romtemperert meierismør. Avkjøl litt.
Helles over kakebunnen når den er avkjølt. Oppbevares i formen til servering.
Kaken kan fint fryses og taes frem 4 timer før servering.
Strø gjerne over hakket kokesjokolade som pynt.

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg