KJØTTKAKER


Ble besøk av barnebarn, sønn og svigerdatter i dag. Tenkte lage noe skikkelig husmannskost, som de unge ikke alltid lager. Valget falt på kjøttkaker. Og dette falt i smak 😀

Dessert i dag ble freia sjokoladepudding med vaniljesaus som jeg kokte i går.

 

KJØTTKAKER

4 porsjoner

600 gr kjøttdeig

3/4 finkuttet løk

1 1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts ingefær

1/2 ts muskat

1 egg

2 dl melk

3 ss potetsmel

Bland alle ingrediensene veldig godt med en kjøkkenmaskin.
Stek kjøttkaker i panne med litt smør. Når de er gjennomstekte, legg til side.
Hell litt vann i panna og kok ut, hell over i kjele til saus.

SAUS TIL KJØTTKAKER

Avkok fra stekepanna

Fond, oksebuljong og vann

Redning

Dijon sennep

Geitost

Salt

Pepper

Evt en liten fløteskvett

Sukkerkulør

Ha væske og buljong i kjele og kok opp. Når det koker rør inn redning til passe tykkelse. Smak til med bittelitt sennep, salt og pepper. Geitost og sukkerkulør. Kok i et minutt. Legg de ferdige kjøttkakene oppi.

ERTESTUING, LETTVINT

Tørre erter på boks

Smør

Tøm laken av ertene og ha de over i en kjele, tilsett et par ss smør. Kok opp. Stapp erter og smør med en stapper.

Dette serverte jeg med nypoteter og surkål 😀

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg