Ble besøk av barnebarn, sønn og svigerdatter i dag. Tenkte lage noe skikkelig husmannskost, som de unge ikke alltid lager. Valget falt på kjøttkaker. Og dette falt i smak 😀
Dessert i dag ble freia sjokoladepudding med vaniljesaus som jeg kokte i går.
KJØTTKAKER
4 porsjoner
600 gr kjøttdeig
3/4 finkuttet løk
1 1/2 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts ingefær
1/2 ts muskat
1 egg
2 dl melk
3 ss potetsmel
Bland alle ingrediensene veldig godt med en kjøkkenmaskin.
Stek kjøttkaker i panne med litt smør. Når de er gjennomstekte, legg til side.
Hell litt vann i panna og kok ut, hell over i kjele til saus.
SAUS TIL KJØTTKAKER
Avkok fra stekepanna
Fond, oksebuljong og vann
Redning
Dijon sennep
Geitost
Salt
Pepper
Evt en liten fløteskvett
Sukkerkulør
Ha væske og buljong i kjele og kok opp. Når det koker rør inn redning til passe tykkelse. Smak til med bittelitt sennep, salt og pepper. Geitost og sukkerkulør. Kok i et minutt. Legg de ferdige kjøttkakene oppi.
ERTESTUING, LETTVINT
Tørre erter på boks
Smør
Tøm laken av ertene og ha de over i en kjele, tilsett et par ss smør. Kok opp. Stapp erter og smør med en stapper.
Dette serverte jeg med nypoteter og surkål 😀