KARRI OG KARBONADEGRYTE

En sånn dag…. Hva skal vi finne på til middag i dag? Er ikke så glad i sånne dager. Ville ha noe smakfullt. Er glad i gryterett, av karbonadedeig og karri. Hadde noen grønnsaker som måtte brukes….. det ble kjempegodt!!! Dette skal definitivt lages igjen.

 

KARRI OG KARBONADEGRYTE

4 porsjoner

500 gr karbonadedeig

1 gul løk

4 gulrøtter

1/2 purre

3 ss. tomatpure

1 bx knuste tomater

3 ss karripulver

1 bx crème fraîche

1 bx fløte

2 ss. kjøttbuljong

salt

pepper

 

Brunet karbonadedeigen med litt salt og pepper.

I gryta hadde jeg litt olje, hvor jeg freste hakket løk blankt. Så hadde jeg oppi gulrøttene kuttet i små terninger, de bør være ganske små. Så tilsatte jeg finkuttet purre. Freser videre et par minutter.
Tilsett tomatpuré og karri, fres videre 1-2 minutter. Ikke veldig høy varme nå.
Så tilsatte jeg den stekte karbonadedeigen, tomatene, kjøttbuljong, crème fraîchen og fløten. Kok opp og la putre i 10-15 minutter.
Smak til med salt, pepper, og evt mer karri om man vil ha den sterkere…

Har man paprika, chili, mais…. Er dette ting man fint kan putte oppi denne gryta. Alt etter smak og behag.
Enkel å gjøre lettere også om man bruker lett crème fraîche og matlagingsfløte.
Jeg serverte i dag med ris og hvitløksbrød.
Men en god salat, kokte poteter eller potetmos smaker nok også veldig godt til denne.

Lykke til 😀

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg