KARBONADER

Vi skal ha 17 mai frokost hos oss i år, og jeg har slitt litt med å finne en oppskrift på karbonader jeg liker både konsistens og smak på. Men tror jeg har truffet nå.
I dag ble de servert som middag med poteter, ertestuing og peppersaus.

KARBONADER

400 g karbonadedeig

200 g kjøttdeig

1 ts salt

1 1/2 ts pepper

1 ts gastromat

1 ts aromat

2 dl vann

1 kjøttbuljongterning

1/2 løk

1 1/2 ss potetmel

1 1/2 ss griljermel

1 egg

Kok opp vann og ha i buljongen. Rør litt til buljongen har løst seg opp. Ha kjøttdeig og karbonadedeig i kjøttenmaskinen. Tilsett krydder, raspet løk ( jeg finkutter den i en liten grønnsakskutter), egg. La maskinen gå på litt lav hastighet. Spe med buljongvannet. Ha i potetmel og griljermel. Elt videre til alt er godt blandet, som en grov farse.
Form karbonadene litt flate i passe størrelse, for deg. Stek de i stekepanne med litt margarin i.

STEKT LØK

2 løk, kuttet i ringer

2 ss brunt sukker

2 ss margarin

Stek løken myk og blank i stekepanna, tilsett så sukker. Når løken har fått fin brun farge er den ferdig. Legg den over karbonadene.

PEPPERSAUS

1 beger kremfløte

3 ts grovmalt pepper

3 ss soyasaus

litt sukkekulør

Kok opp og la koke 5 minutter, om du ønsker litt tykkere saus, tilsett redning. ( maisenna)

 

ERTESTUING, ENKEL

1 boks tørre erter

2 ss meierismør

Hell laken av ertene. Hell ertene i en kjele, tilsett smør. Kok opp og stapp ertene med en «stapper».

Serveres med nykokte poteter.

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg