I dag ble jeg inspirert av Wenche i God Morgen Norge… men jeg lagde det med min egen vri. De ble ganske så gode. Denne porsjonen holder til 5 personer.
KÅLRULETTER
400 gr kjøttdeig
200 gr medisterfarse
10 – 12 hodekål blader
1 1/2 ts salt
1 ts pepper
1/2 ts allehånde
1/2 ts muskat
1/2 ts ingefær
1 egg
2 dl melk
1 1/2 ss potetmel
Bland alt utenom kålblader i en kjøkkenmaskin. Massen skal bli som en farse.
Ta av et og et kålblader og kok de 2-3 minutter i vann. Ta de ut og skyll de i kaldt vann.
Kutt et trekantsnitt der hvor stilken er tykkest. ( glemte og ta bilde )
Legg en kjøttkake på hvert kålblad og pakk å rull den inn. Legges over i ildfast form.
Ta ca 1/2 dl vann med bittelitt buljongpulver rørt ut i og hell i formen.
Dekk med aluminiumsfolie og stek det i ovnen på 190 grader i 25 minutter.
HVIT SAUS MED EN VRI
7,5 dl melk
1/2 dl hvit maisenna
1/2 løk
1 ss smør
2 ss tørket gressløk
1 ts sukker
1 ss bergbys søt sennep
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
Smelt smør i en kjele. Tilsett veldig finkuttet løk. Fres til løken er blank og myk. Rør ut maisenna i kald melk, tilsett dette i kjelen. Kok opp. Rør jevnt mens det koker et par minutter. Tilsett sennep, sukker, salt, pepper og gressløk. Når kålrulettene er ferdig kan du og tilsette noe av væsken fra den ildfaste formen om sausen er litt tykk.
Jeg serverte dette med kokte poteter og kokte gulrøtter.