KÅLRULLETTER

I dag ble jeg inspirert av Wenche i God Morgen Norge… men jeg lagde det med min egen vri. De ble ganske så gode. Denne porsjonen holder til 5 personer.

KÅLRULETTER

400 gr kjøttdeig

200 gr medisterfarse

10 – 12 hodekål blader

1 1/2 ts salt

1 ts pepper

1/2 ts allehånde

1/2 ts muskat

1/2 ts ingefær

1 egg

2 dl melk

1 1/2 ss potetmel

Bland alt utenom kålblader i en kjøkkenmaskin. Massen skal bli som en farse.
Ta av et og et kålblader og kok de 2-3 minutter i vann. Ta de ut og skyll de i kaldt vann.
Kutt et trekantsnitt der hvor stilken er tykkest. ( glemte og ta bilde )

Legg en kjøttkake på hvert kålblad og pakk å rull den inn. Legges over i ildfast form.
Ta ca 1/2 dl vann med bittelitt buljongpulver rørt ut i og hell i formen.
Dekk med aluminiumsfolie og stek det i ovnen på 190 grader i 25 minutter.

HVIT SAUS MED EN VRI

7,5 dl melk

1/2 dl hvit maisenna

1/2 løk

1 ss smør

2 ss tørket gressløk

1 ts sukker

1 ss bergbys søt sennep

1 ts salt

1/2 ts hvit pepper

Smelt smør i en kjele. Tilsett veldig finkuttet løk. Fres til løken er blank og myk. Rør ut maisenna i kald melk, tilsett dette i kjelen. Kok opp. Rør jevnt mens det koker et par minutter. Tilsett sennep, sukker, salt, pepper og gressløk. Når kålrulettene er ferdig kan du og tilsette noe av væsken fra den ildfaste formen om sausen er litt tykk.

 

Jeg serverte dette med kokte poteter og kokte gulrøtter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg