HEMSEDALSKAKE

HEMSEDALSKAKE

Denne helgen har vi hatt besøk av noen venner og jeg hadde lyst til å lage noe annet enn sjokoladekake. Har lett for å bli mye sjokoladekake men hadde lyst på noe annet. Denne kaken er nydelig, det var alle enige om. Ser litt kjedelig ut men prøv og du vil få deg en overraskelse, utrolig god! Med smak av vaniljekrem og karamellisert kokos 😀

KAKEBUNNN:

1 kopp h- melk,

(jeg bruker litt mindre kopp enn kaffekrus)

1 ss. meierismør

4 egg

2 kopper sukker

2 kopper hvetemel

2 ts. bakepulver

Kok opp melk og smør, avkjøl.
Pisk egg og sukker til dosis

Bland mel og bakepulver

Rør inn melblandingen lett i eggedosisen, ikke pisk dette. Så tilsett melkeblandingen.

Hell røren i en smurt rund form på 24 cm.
Stek på 180 grader i 30 min ca. Stikk i kaken for å sjekke når den er ferdig. Avkjøl i formen.

FYLL;

300 gr. meierismør

500 gr. melis

2 poser freia vaniljekrem for koking

1/2 liter h – melk

Kok vaniljekrem etter anvisning på posen. Avkjøl.

Rør meierismør og melis hvitt.
Bland avkjølt vaniljekrem i melis og smørblandingen til en jevn krem.

KOKOSSTRØ:

200 gr kokos

6 ss. sukker

1 ss. meierismør

Ha alt i stekepanna og brun dette til det har en gylden/lysebrun farge. Avkjøl.

Del den avkjølte kakebunnen i to. Legg på 1/3 av kremen. Legg på resten av kakebunnen.
Smør så resten av kremen oppå og på sidene av kaken. Strø så med kokosbøandingen. På sidene bruker jeg en hanske og bruker hendene til å «klappe» kokosen på.
Sett kaldt 1 times tid. Ta den ut av kjøleskapet litt før servering.
NYT!!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg