En av mine signaturretter er hjemmelaget lasagne. Denne får jeg mye skryt for. Tar litt lengre tid enn ferdigpakke, men er så verdt det.
LASAGNE
KJØTTSAUS:
1 kg. kjøttdeig
1 gul løk
2 grener stangselleri
3 gulrøtter
4 fedd hvitløk
3 ss. tomatpure
2 bx. finhakkede tomater
3 dl. oksekraft, evt buljong av storfe
chili explosion
2 ts. sukker
2 ts.salt
1ts. pepper
Hakk opp løk og hvitløk å fres denne blank i gryta. Ha oppi kjøttdeigen, stek denne. Skrell gulrot og riv denne på rivjern grovt, ha det opp i gryta. Rens og kutt stangselleri fint, oppi gryta med denne også. stek og bland alt godt. Nå blander du inn tomatpureen og koker denne litt inn før du kar oppi kraft/buljong og hakkede tomater.
Dette får kose seg og putre i 1- 1,5 time. Smak til med chili explosion, pepper, salt og sukker.
Nå lager jeg ostesaus.
OSTESAUS:
1,5 l H-melk
1,5 dl maisenna, lys
2 ss. meierismør
2 ts. dijon sennep
1 pakke skivet ridderost
100 g. parmesan
100 g. gulost, tar det jeg har
2 ts. muskattnøtt
salt
pepper
Hell kald melk i kjele, ha i maisenna, rør det godt ut. Ha i smør og kok opp, under omrøring. Når sausen er tyknet og kokt opp, ha i muskattnøtt, dijon og osten. Smak til med salt, pepper .
Ta frem en stor ildfast form og legg ostesaus, lasagneplater ( bruk glutenfri, om dette trengs )og kjøttsaus. Fortsett på samme måten til sausene er brukt opp, siste laget skal være ostesaus. Strø godt med ost på toppen.
Stekes ved 225 grader i 25 minutter.
Server med godt hvitløksbrød og en god salat til.
Velbekomme
Ser deilig ut ^^
Tusen takk