Gina`s lasagne

 

En av mine signaturretter er hjemmelaget lasagne. Denne får jeg mye skryt for. Tar litt lengre tid enn ferdigpakke, men er så verdt det.

LASAGNE

KJØTTSAUS:

1 kg. kjøttdeig

1 gul løk

2 grener stangselleri

3 gulrøtter

4 fedd hvitløk

3 ss. tomatpure

2 bx. finhakkede tomater

3 dl. oksekraft, evt buljong av storfe

chili explosion

2 ts. sukker

2 ts.salt

1ts. pepper

 

Hakk opp løk og hvitløk å fres denne blank i gryta. Ha oppi kjøttdeigen, stek denne. Skrell gulrot og riv denne på rivjern grovt, ha det opp i gryta. Rens og kutt stangselleri fint, oppi gryta med denne også. stek og bland alt godt. Nå blander du inn tomatpureen og koker denne litt inn før du kar oppi kraft/buljong og hakkede tomater.

Dette får kose seg og putre i 1- 1,5 time. Smak til med chili explosion, pepper, salt og sukker.

Nå lager jeg ostesaus.

OSTESAUS:

1,5 l H-melk

1,5 dl maisenna, lys

2 ss. meierismør

2 ts. dijon sennep

1 pakke skivet ridderost

100 g. parmesan

100 g. gulost, tar det jeg har

2 ts. muskattnøtt

salt

pepper

Hell kald melk i kjele, ha i maisenna, rør det godt ut. Ha i smør og kok opp, under omrøring. Når sausen er tyknet og kokt opp, ha i muskattnøtt, dijon og osten. Smak til med salt, pepper .

Ta frem en stor ildfast form og legg ostesaus, lasagneplater ( bruk glutenfri, om dette trengs )og kjøttsaus. Fortsett på samme måten til sausene er brukt opp, siste laget skal være ostesaus. Strø godt med ost på toppen.

Stekes ved 225 grader i 25 minutter.

Server med godt hvitløksbrød og en god salat til.

Velbekomme

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg