Mannen min har de siste dagene vært så «fysen» på en sjokoladekake som hans mor bakte når han var liten.
Det er ingen som har oppskriften men han sa at magien ligger i kremen. Han husket også et par ting som var i kremen, utifra dette forsøkte jeg og gjenskape hans barndoms drømmesjokoladekake. Den ble da oppkalt etter henne.
MARIT’S SJOKOLADEKAKE
Kakebunn
250 gr. sukker
4 egg
100 gr. meierismør
1 beger seterrømme
250 gr. hvetemel
3 ss. kakao
2 ts. natron
2 ts. bakepulver
2 ts. vaniljesukker
1/2 ts. salt
Rør sukker og egg litt, ha i smeltet meierismør, rør i rømme. Bland alt det tørre og rør dette inn.
Hell røren i en smurt og bakepapirkledd 24 cm rund form.
Stek kaken på 175 grader ca 50 minutter. Stikk i kaken for å sjekke om den er ferdig. Avkjøles i formen.
Kakefyll
225 gr. meierismør
400 gr. melis
6 ss. sterk varm kaffe
2 ss. kakao
2 ts. vaniljesukker
3 ss. fløte eller melk ( ta det du har )
3 ss. rømme
Røres godt sammen, litt luftig.
Når kakebunnen er avkjølt, ta den ut av formen og del bunnen i to. Dynk bunnen med litt melk. Ha på 1/3 av fyllet, legg på toppen av bunnen, stikk noen «hull» i stekeskorpen og dynk med litt melk her og. Den skal ikke bli veldig dynket. Dekk kaken og sider med resten av kremen.
Her ble det «gammeldags» kakestrø for gode minner.
Mannen sier det ble så likt som det kunne blitt