Gammeldags sjokoladekake

Gammeldags sjokoladekakr
Mannen min har de siste dagene vært så «fysen» på en sjokoladekake som hans mor bakte når han var liten.
Det er ingen som har oppskriften men han sa at magien ligger i kremen. Han husket også et par ting som var i kremen, utifra dette forsøkte jeg og gjenskape hans barndoms drømmesjokoladekake. Den ble da oppkalt etter henne.

MARIT’S SJOKOLADEKAKE

Kakebunn

 

250 gr. sukker

4 egg

100 gr. meierismør

1 beger seterrømme

250 gr. hvetemel

3 ss. kakao

2 ts. natron

2 ts. bakepulver

2 ts. vaniljesukker

1/2 ts. salt

Rør sukker og egg litt, ha i smeltet meierismør, rør i rømme. Bland alt det tørre og rør dette inn.
Hell røren i en smurt og bakepapirkledd 24 cm rund form.
Stek kaken på 175 grader ca 50 minutter. Stikk i kaken for å sjekke om den er ferdig. Avkjøles i formen.

Kakefyll

225 gr. meierismør

400 gr. melis

6 ss. sterk varm kaffe

2 ss. kakao

2 ts. vaniljesukker

3 ss. fløte eller melk ( ta det du har )

3 ss. rømme

Røres godt sammen, litt luftig.
Når kakebunnen er avkjølt, ta den ut av formen og del bunnen i to. Dynk bunnen med litt melk. Ha på 1/3 av fyllet, legg på toppen av bunnen, stikk noen «hull» i stekeskorpen og dynk med litt melk her og. Den skal ikke bli veldig dynket. Dekk kaken og sider med resten av kremen.
Her ble det «gammeldags» kakestrø for gode minner.

Mannen sier det ble så likt som det kunne blitt 😀

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg