Boeuf Bourguignon


Forbereder mat til helgen i kveld. Man blir litt lei taco, pizza og burger, så prøver å finne på litt annet innimellom.
Denne helgen blir det i allefall

8 porsjoner

2 kilo mørbradbiff, kuttes i litt store terninger

300 gr. bacon, terninger eller kuttet i bit

1 1/2 løk, grovkuttes

5 hvitløksfedd, deles smått

7 gulrøtter, skrelles og deles i store biter

1 middels sellerirot, kuttes i staver

6 dl fransk rødvin, jeg tok en rimelig en

5 dl oksekraft

1 glass sølvløk, skylles før bruk

3 laurbærblad

3 ss. provencekrydder

4 ss tomatpuré

litt sukker

salt

pepper

Brun mørbrad i stekepanne og ha over i gryta, det samme med baconet. Stek løk og  hvitløk blankt i panna og ha på tomatpuré, la det surre i 2 min. Ha løkblandingen over i gryta. Hell på rødvin, kraft og evt litt vann, om ikke rødvinen og kraften dekker kjøttet. Putt i laurbærbladene og provensekrydderet.
La dette trekke i 45 minutter.
Ha i kuttet gulrot, sellerirot og sølvløken. La det trekke videre til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og evt litt sukker for rundere smak.

Server med potetmos, gjerne hjemmelaget eller kokte poteter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg