80 tall’s pizza

I dag var ingen middag planlagt, men hadde 400 gr kjøttdeig i kjøleskapet. Så da ble det en 80 tall’s pizza sånn jeg husker den fra jeg var barn.
Husker mamma alltid lagde denne på lørdagene.

 

PIZZABUNN

4 dl lunkent vann ( litt varmere enn fingervarm )

1 pose tørrgjær

1 ts salt

1 ts honning

1 ss olivenolje

hvetemel

 

Ha vann i bakebollen, hell i gjær, salt, honning og olivenolje. Ha i litt mel og begynn å elte deigen. Tilfør mel med jevne mellomrom til deigen slipper bollen. Elt videre i 10 minutter.
Dekk med plast og hev til dobbelt størrelse.

KJØTTDEIGFYLL

400 gr. kjøttdeig

1 løk

1 1/2 ts salt

1 ts pepper

1 egg

2 1/2 dl melk

3 ss hvetemel

Ha kjøttdeig, finkuttet løk, salt, pepper, egg, melk og hvetemel og miks godt sammen. Stek og hakk kjøttdeigblandingen i stekepanne

 

Klem/kjevle ut pizzadeigen på ei smurt stekeplate, skal dekke hele. Jeg pleier å ta olje på hendene og klemme den ut.

Dekk bunnen med ketsjup, tomatpuré eller pizzasaus. Vi elsker å bruke ketsjup.

Legg på kjøttdeigen

Dekk med revet ost, mengde etter ønske. Strø med oregano

Stek på 225 grader i 25 minutter ca.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg