BLOMKÅLSUPPE MED EN VRI

Prøver å få til å spise mer grønnsaker, å få til mer næring i maten. Dette kan være en utfordring syntes jeg.
Om man skal ha i en del ulike grønnsaker er det jo fint og lage en kremet variant som er mettende, god og næringsrik.
Denne må ikke forveksles med tradisjonell blomkålsuppe, men ble veldig god 😀

 

BLOMKÅLSUPPE MED KÅL OG LØK

4 porsjoner

 

1 gul løk

2 fedd hvitløk

1/2 purre

2 blomkål hoder

1/2 spisskål

1 1/2 liter vann

2 buljongterninger, kylling eller grønnsak

1 matfløte ( bruk kremfløte om du vil )

salt

pepper

olivenolje

Løk, hvitløk og purre renses og kuttes i små biter. Ha dette oppi en kjele som er oppvarmet med litt olivenolje oppi. Fres til det er blankt.

Ha på vann, buljong og oppkuttet blomkål og kål.
Kok opp og la koke ca 15 minutter. Kjenn om blomkålen er mør.

Når grønnsakene er møre, ta en stavmikser og kjør suppen jevn.
Ha i fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper.

Jeg serverte med litt sprøstekt bacon, parmesandryss og med pinsabrød stekt med kryddersmør på.

Kos deg 😀

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg