Hadde så veldig lyst på en varmende suppe med mye smak i. Endte opp med noe som ligner en tekke çorbası.
Den ble kjempegod. Enkel og lage.
GINA’s tekke çorbası
1 ss olivenolje
1 gul løk
200 g kjøttdeig
150 g tørr pasta, eks skruer
3 fedd hvitløk
50 g tomatpure
3 ss oksefond
1 glass mum’s home made avjar mild
1 boks knuste tomater
1 stor frisk tomat
1,2 liter vann
chili explotion
1 stor ss creme fraise
salt
pepper
Kutt løken fint og fres den litt i kjelen til den blir blank og myk. Ha i kjøttdeigen og stek dette til det blir brunt og gjennomstekt.
Ha i tomatpuré og hvitløk som er skåret i småbiter.
Fres det i ca et minutt.
Ta oppi ajvar, tomatene, oksefond og vann. Kok opp og putt i pastaen. Rør slik at pastaen ikke svir seg i bunnen. Kokes så lenge som pastaen skal koke.
Tilsett creme fraishe og kok til løst opp.
Smak til med krydder og salt.
Ha i den friske finhakkede tomaten 30 sek før servering.
Jeg serverte med nan brød i dag men alt kan brukes.