GRØNNSAKSSUPPE MED KYLLINGBOLLER

Nå på nyåret tar jo de fleste litt «tak» i ting etter en hard desember. Vi er ikke noe bedre enn det vi heller.
I dag var det i tillegg veldig kaldt ute, så hva passer vel bedre enn en varmende, kalorifattig, mettende, nydelig suppe?
Jeg starter med å blande kyllingkjøttdeigen med krydder. Her kan du egentlig tilsette hva du vil, men mine ble som følger…

KYLLINGBOLLER

400 g kylling kjøttdeig uten salt og vann

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

2 hvitløksfedd finkuttet

1/2 ts chili explotion

1 liten ss potetmel

Alt blandes godt sammen i en bolle.

Så starter jeg på suppen.

GRØNNSAKSSUPPE

1 gul løk, finkuttes

5 poteter

4 gulrøtter

1 liten kålrot

1/2 sellerirot

1 persillerot

1 1/2 purre

1 ss kruspersille

4 ss grønnsaks eller kylling fond

1 1/2 liter vann

salt

pepper

Løken «freses» til den blir blank i kjelen i litt smør. Så tilsetter jeg vannet og fond, tilsetter gulrot, sellerirot, persillerot og kålrot som er kuttet i terninger. Kok opp og la koke i ca 15 minutter.
Så former jeg små kyllingboller med dessertskje, og slipper oppi suppa som putrer rolig. Har i finkuttet purre og persille. Jeg brukte tørket persille. Putrer videre i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server rykende varm med godt knekkebrød eller gris’dor.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg