Nå på nyåret tar jo de fleste litt «tak» i ting etter en hard desember. Vi er ikke noe bedre enn det vi heller.
I dag var det i tillegg veldig kaldt ute, så hva passer vel bedre enn en varmende, kalorifattig, mettende, nydelig suppe?
Jeg starter med å blande kyllingkjøttdeigen med krydder. Her kan du egentlig tilsette hva du vil, men mine ble som følger…
KYLLINGBOLLER
400 g kylling kjøttdeig uten salt og vann
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
2 hvitløksfedd finkuttet
1/2 ts chili explotion
1 liten ss potetmel
Alt blandes godt sammen i en bolle.
Så starter jeg på suppen.
GRØNNSAKSSUPPE
1 gul løk, finkuttes
5 poteter
4 gulrøtter
1 liten kålrot
1/2 sellerirot
1 persillerot
1 1/2 purre
1 ss kruspersille
4 ss grønnsaks eller kylling fond
1 1/2 liter vann
salt
pepper
Løken «freses» til den blir blank i kjelen i litt smør. Så tilsetter jeg vannet og fond, tilsetter gulrot, sellerirot, persillerot og kålrot som er kuttet i terninger. Kok opp og la koke i ca 15 minutter.
Så former jeg små kyllingboller med dessertskje, og slipper oppi suppa som putrer rolig. Har i finkuttet purre og persille. Jeg brukte tørket persille. Putrer videre i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server rykende varm med godt knekkebrød eller gris’dor.