BIFF STROGANOFF ER GOD SØNDAGSMIDDAG

Søndag er en dag hvor vi prøver å gjøre hyggelige ting og ikke bruke masse tid på matlaging. Samtidig har vi lyst på noe godt og smakfullt siden det tross alt er helg. En gryterett er genialt fordi den kan gjøres ferdig i god tid og så bare varmes opp.

Valget falt i dag på en smakfull biff stroganoff gryte med ris og hvitløksbrød til.

BIFF STROGANOFF

4 porsjoner

1kilo oksekjøtt, jeg brukte mørbrad

1 1/2 gul løk

100 gr frisk championg

1/2 tube tomatpuré

2 ss oksefond

1 kremfløte

1 creme fraishe

2 ts dijon sennep

salt

pepper

Kutt løken i små biter og brun den lett i stekepanne, haes over i kjele.

Kjøttet kuttes i små biter, krydres med salt og pepper,  brunes i stekepanna. Ha på tomatpureen i ca 1/2 minutt på slutten, haes over i kjelen.
Championgen renses og kuttes i skiver. Brunes i stekepanne, så over i kjelen.
Hell fløten og creme fraishen i kjelen. Ha oppi fond og dijon. Kok opp. Og la småputre til kjøttet er mørt.
Smak til med evt salt, pepper og tomatpuré før servering.
Jeg serverte det i dag med ris og hvitløksbrød, men potetmos funker også veldig bra.

Av kjøtt kan man også bruke høyrygg, rundbiff osv man må bare da koke det noe lenger.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg