Søndag er en dag hvor vi prøver å gjøre hyggelige ting og ikke bruke masse tid på matlaging. Samtidig har vi lyst på noe godt og smakfullt siden det tross alt er helg. En gryterett er genialt fordi den kan gjøres ferdig i god tid og så bare varmes opp.
Valget falt i dag på en smakfull biff stroganoff gryte med ris og hvitløksbrød til.
BIFF STROGANOFF
4 porsjoner
1kilo oksekjøtt, jeg brukte mørbrad
1 1/2 gul løk
100 gr frisk championg
1/2 tube tomatpuré
2 ss oksefond
1 kremfløte
1 creme fraishe
2 ts dijon sennep
salt
pepper
Kutt løken i små biter og brun den lett i stekepanne, haes over i kjele.
Kjøttet kuttes i små biter, krydres med salt og pepper, brunes i stekepanna. Ha på tomatpureen i ca 1/2 minutt på slutten, haes over i kjelen.
Championgen renses og kuttes i skiver. Brunes i stekepanne, så over i kjelen.
Hell fløten og creme fraishen i kjelen. Ha oppi fond og dijon. Kok opp. Og la småputre til kjøttet er mørt.
Smak til med evt salt, pepper og tomatpuré før servering.
Jeg serverte det i dag med ris og hvitløksbrød, men potetmos funker også veldig bra.
Av kjøtt kan man også bruke høyrygg, rundbiff osv man må bare da koke det noe lenger.