KREMET BLOMKÅLSUPPE

Selv om det fortsatt er kald og guffent ute begynner jeg og «fyse» på litt lettere sommermat. Hadde tenkt til å lage en enkel kyllingsalat i dag, men så var de utsolgt for grillet kylling på butikken. Måtte finne på noe, og blomkål var på tilbud. Da ble det en nydelig kremet blomkålsuppe, med bacon og parmesan servert med nybakt speltbrød ( oppskrift på brødet ligger her på bloggen ) .

 


BLOMKÅLSUPPE

1 gul løk

2 blomkål

9 dl vann

3-4 ss kyllingbuljong, eller 2 terninger

1 boks husholdningsfløte, eller kremfløte

litt salt

1 ts hvit pepper

1 pk bacon

litt parmesan

Kutt løken fint opp, og fres den i olje eller margarin i kjele til den blir blank.
Vask, rens og kutt opp blomkålen i buketter, stilken også. Ha dette oppi kjelen sammen med vann og buljong, kok opp.
La koke i 10 – 15 minutter. Ta av litt av blomkålbukettene ( ca 1/3 tenker jeg ). Kjør resten jevnt med stavmikser. Tilsett fløte og kok opp. Tilsett pepper. Smak om du må tilsette litt salt.
Stek oppkuttet bacon sprøtt og godt i stekepanne.
Suppen serveres i dyp tallerken, med noen blomkålbuketter, toppet med bacon og parmesan. Evt et persilledryss.
Gjerne med godt brød ved siden av.

Det går fint og servere uten bacon og parmesan. Men jeg liker så godt disse smakene sammen.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg